søndag 24. januar 2010

Tøybleier - hva trenger du for å starte?

...og hvordan behandler du dem, f.eks under vask? Jeg tenkte å skrive en liten huskeliste for dem som skal starte med tøybleier. Som jeg har nevnt tidligere, så er det en jungel der ute, og det er ikke lett å vite hva man egentlig må ha.

- 15-20 bleier av valgte type


- Rispapir (for enklere fjerning av bæsj, men denne trenger du ikke den første tiden fordi MM-bæsj likevel er helt flytende)


- wetbag (en til å ha med i stellevesken med plass til 3-4 bleier, og en stor til bleiebøtte med lokk). Wetbagen har vanligvis en tøybit innsydd som du kan væte med litt god lukt hvis du vil. Kjøp to av hver str så du har å bruke mens den andre er på vask



Brettebleier:


- Flanellsbleier, helst så mange som mulig, de kommer i rimelige 3-pakninger. Disse er også fine til andre ting, som gulpeklut, underlag når man skifter bleie osv. De har mange bruksområder utenom bleier, så det er praktisk med mange.


- brillebukser, mange. Noen mener man bare trenger enten brillebukser eller snappies, men jeg mener de utfyller hverandre, og jeg anbefaler derfor begge. Brillebuksa tetter ved lårene og hjelper å unngå lekkasje, snappien holder bleien sammen, mer enn brillebuksen klarer alene. Det er lettere å få på brillebuksen og ullbuksen når bleien allerede holdes sammen med en snappi.


- snappies (som på bildet), holder brettebleien sammen under brillebuksa.


- ullbukser eller PUL-trekk (det holder med 3-4 stk da de ikke vaskes hver gang, kun ved bæsjeflekker eller når du syns de lukter).


- Rispapir (her gjelder det samme som med lommebleiene, ang MM-bæsj)


- wetbag, som nevnt over.


Du får også tak i separate formsydde innlegg til å legge i brettebleiene. Her kan du bruke hva som helst, men jeg anbefaler noe i hamp, bambus eller annet (ikke bomull) da det suger best. Du kan f.eks klippe opp vanlige håndduker også, det er gjenbruk og økonomisk.



Alle nyinnkjøpte tøybleier må vaskes før bruk, før de får evnen til å suge ordentlig. De vil ikke få optimal sugeevne før de er vasket noen ganger. Kjøper man brukt slipper man dette. Det skal heller ikke brukes skyllemiddel i tøybleievasken, da dette hemmer bleienes evne til å suge opp urin, og bleiene blir ødelagt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar